Stort gratis show med kendte grønlandske navne: Kom med til åbningen af Nuuk Nordisk Kulturfestival 2019

Når Nuuk Nordisk Kulturfestival begynder den 7. oktober, bliver det med et stort gratis åbningsshow for alle interesserede borgere. Blandt de optrædende til åbningsshowet er blandt andre rapperen Josef Tarrak, skuespilleren Klaus Geisler, digteren Aka Niviâna og sangerinden Nina Kreutzmann Jørgensen. 

Programmet med de optrædende kunstnere til dette års Nuuk Nordisk Kulturfestival er på plads, og nu inviteres alle interesserede borgere i Nuuk med til åbningsfesten af festivalen, der løber af stablen fra d. 7.-13. oktober i uge 41. 

Selve åbningsshowet vil finde sted mandag d. 7. oktober kl. 17, og arrangementet vil være gratis at deltage i for alle, der har lyst til at være med. Showet foregår i Nuuk Center, men begynder med en udendørs danseforestilling allerede kl. 16.55, hvis vejret tillader. Danseforestillingen foregår ved hovedindgangen til Nuuk Center på

H.J. Rinkip Aqqutaa. 

Det er dansere fra Qiajuk Dance Studios, der vil sætte festen i gang, og efterfølgende vil åbningsshowet fortsætte inde på Torvet i selve Nuuk Center, hvor flere forskellige kunstnere vil optræde med hver deres kunstform. 

Kl. 17.00 vil der være en kort officiel åbningstale fra borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq Charlotte Ludvigsen, og efterfølgende fortsætter selve åbningsshowet med optrædener fra flere forskellige grønlandske kunstnere - heriblandt rapstjernen Tarrak og sangerinden Nina Kreutzmann Jørgensen.  

“Det bliver et nærværende show, hvor dette års festivaltema ‘home’ også kommer til at være gennemgående hele vejen igennem. Det hele både starter og slutter med et brag, så hvis man vil have en sanselig oplevelse samt en festlig start på en festlig uge, så er det med at sikre sig en plads på Torvet i Nuuk Center,” siger Jensia Højgaard Dam-Davidsen, der står bag planlægningen af åbningsshowet og selv senere i festivalugen optræder som sangerinde.

Til åbningsshowet vil der derudover også være digtoplæsning fra Aka Niviâna

samt korsang fra Nordisk Koncertkor og maskedans med op til ti forskellige dansere. Maskedansen udføres blandt andre af Elias Josefsen og den første grønlandske vinder af Reumert-statuetten, dansk teaters fornemmeste pris, Klaus Geisler.

“Det, vi har haft fokus på til dette års åbningsshow, ligger i selve navnet; "Nuuk Nordisk Kulturfestival". Der vil være fokus på kunst og kultur i alle former, men der vil især blive lagt fokus på nogle af de gamle, fantastiske grønlandske traditioner. Derudover er der også fokus på, hvordan man via de forskellige repræsenterede kunstgenrer i showet kan finde sammen om noget, der binder os alle sammen: Nemlig kunsten og den mangfoldighed, den indeholder,” siger Jensia Højgaard Dam-Davidsen.

Åbningsshowet er bare et af flere events i løbet af Nuuk Nordisk Kulturfestival, der vil være gratis for alle at deltage i. Hvis man derimod ønsker at deltage i alle festivalens arrangementer, kan man købe en billet til hele ugen og få et festivalarmbånd for 800 kroner. Billetter til dagsarmbånd kan købes for 300 kroner. Man kan også tilmelde sig som frivillig og få et gratis festivalarmbånd. Hvis man er under 16 år, er hele festivalen gratis. Dog skal man stadig have gyldigt armbånd til festivalen - det udleveres i Nuuk Center fra d. 4. oktober.

Hvis man ønsker at se mere til arrangøren af åbningsshowet, kan man tage i Malik Svømmehal om aftenen torsdag d. 10. oktober. Her optræder Jensia Højgaard Dam og tre andre sangere fra kl. 21 og et par timer frem.

Forrige
Forrige

Fem forskellige teaterstykker i Nuuk under ét fælles navn: Oplev Narsarsuaq//Sletten i blok 2 og blok 6 

Næste
Næste

Bæredygtigt og ressourcebesparende: Nuuk Nordisk Kulturfestival lancerer ny app