Bæredygtigt og ressourcebesparende: Nuuk Nordisk Kulturfestival lancerer ny app

Når den tredje Nuuk Nordisk Kulturfestival i historien går i luften den 7. oktober i år, bliver det uden et trykt festivalprogram liggende rundt omkring i gaderne. Planen er, at festivalgæsterne i stedet skal downloade en app for at orientere sig om de mange forskellige events i løbet af kulturugen.

Selvom der til de to forgangne Nuuk Nordisk Kulturfestivaler i 2015 og 2017 har været et fysisk trykt program tilgængeligt for gæsterne, bliver det anderledes på årets festival, der finder sted i uge 41. 

I en tid med rekordmange skovbrande i ’verdens lunger’, Amazonas i Sydamerika, har kulturfestivalen Nuuk Nordisk - trods sin begrænsede indflydelse - valgt at droppe planerne om et trykt program og i stedet gøre, hvad den kan for at spare på ressourceforbruget undervejs. 

Det betyder, at der i år ikke vil blive produceret trykte programmer, og at festivalgæsterne i stedet skal downloade en ny app med navnet ”Nuuk Nordisk Kulturfestival 2019”, hvor alt programindhold under kulturfestivalen vil være gratis tilgængeligt. 

”Hvis vi havde valgt at have et trykt program som tidligere, skulle der virkelig produceres mange eksemplarer. Mange gæster ville nok bare smide programmet ud, når en dag på festivalen var overstået – og så ville de tage et nyt dagen efter. Det store ressourceforbrug, der er i forbindelse med at producere et trykt festivalprogram, forsøger vi i år at få reduceret ved i stedet at lancere en ny app - som samtidig også er meget smartere end et trykt program,” siger Madelaine Gordon Graadahl, der er koordinator på Nuuk Nordisk Kulturfestival. 

Mere overskueligt at kigge i programmet

Den nye app bliver tilgængelig på tre sprog - grønlandsk, dansk og engelsk. Den bliver gratis at downloade for alle brugere, og håbet er, at de fleste festivalgæster vil gøre brug af den til at få skabt sig et overblik over festivalen - både før, under og måske endda efter, den har fundet sted.

“Appen er simpel og let tilgængelig, så forhåbentligt bliver den populær at benytte sig af for vores festivalgæster. Man kan hurtigt og nemt danne sig et overblik på appen over, hvad de forskellige dage byder på. Og så kan man lave et personligt skema og udvælge sine egne favoritter og på den måde holde et overblik over festivalen, så man ikke går glip af noget af det, man virkelig gerne vil opleve,” siger Emil Enemark Sørensen, PR-chef hos Nuuk Nordisk Kulturfestival. 

Derudover findes et kort over Nuuk i appen, der med markører viser alle de lokationer, hvor der sker noget i byen, samt hvem der optræder på stederne. Appen har også en funktion, der kan filtrere de mange forskellige programpunkter under Nuuk Nordisk Kulturfestival, så man eksempelvis kan søge kun på events under emnet “dans”, “børnevenlig” eller “mad” - og på den måde finde frem til lige præcis de begivenheder, man allerhelst vil opleve.

Trykt ‘program’ til dem uden andre muligheder

Helt slut med et trykt program er det dog ikke på Nuuk Nordisk Kulturfestival. I modsætning til tidligere vil der i år blive printet en mindre form for flyer, der skal give et hurtigt og samlet overblik over alle arrangementer i løbet af hele festivalugen. Den skal laves, så de mennesker uden smartphone og uden adgang til appen stadig kan blive informeret om festivalen og de mange forskellige events undervejs. 

”Der er selvfølgelig nogle mennesker, der ikke har en smartphone, og derfor bliver vi nødt til også at tilbyde en form for trykt program. Men den løsning, vi har valgt i år, medfører, at der kun skal bruges én større side til at give det samlede overblik - i modsætning til tidligere, hvor Nuuk Nordisk Kulturfestival har haft et trykt program på mange mange sider. Vores forventning er, at det trykte program primært skal bruges af dem, der ikke har andre muligheder, siger Madelaine Gordon Graadahl.

Nuuk Nordisk Kulturfestival vil derudover også stille en form for stor opslagstavle med programinformation op i Nuuk Center, hvor publikum kan henvende sig med spørgsmål. Her kan festivalgæster og borgere komme forbi og få et overblik over programmet, hvis de ikke selv har en smartphone og trods festival-flyeren stadig savner information om kulturfestivalen.

Samtidig bliver Nuuk Center hovedbase for Nuuk Nordisk Kulturfestival i løbet af festivalugen, hvor man som festivalgæst kan henvende sig med diverse spørgsmål. 

“Det er også i Nuuk Center, at festivalgæsterne får udleveret deres armbånd til festivalen, når de har købt billet online. Og hvis man køber sin billet online på forhånd, slipper man for at stå i en lang betalingskø i Nuuk Center,” siger Madelaine Gordon Graadahl.

Forrige
Forrige

Stort gratis show med kendte grønlandske navne: Kom med til åbningen af Nuuk Nordisk Kulturfestival 2019

Næste
Næste

Nunatta Isiginnaartitsisarfia præsenterer internationale fortællere under Nuuk Nordisk Kulturfestival 2019